reklama

Suroviny

  • 16 silné pazochy chřestu, bez dřevanatých konců
  • 2 lžíce rostlinný olej
  • 2 vejce
  • 140 g samokypřící mouka, (nebo hladká mouka smíchaná s 1 lžičkou kypřicího prášku do pečiva)
  • 150 ml mléko
  • 2 lžíce nasekaná směs bylinek, (např. petržel, kopr a oregano)
  • 8 plátky libové šunky, rozpůlené

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu předehřejte na 220°C. Špičky chřestu vařte 2 minuty ve vroucí osolené vodě, sceďte a dejte stranou osušit na kuchyňskou papírovou utěrku.

  • KROK 2

    Olej nalijte do mělké zapékací nádoby o rozměrech 37 cm x 26,5 cm a vložte do trouby, aby se olej zahřál. Vejce, mouku, mléko a 150 ml studené vody vyšlehejte dohladka důkladně metlou nebo pomocí elektického mixéru. Osolte, oepeřete čerstvě mletým pepřem a vmíchejte bylinky.

  • KROK 3

    Každý pazoch chřestu zabalte do kousku šunky. Vložte je do rozpáleného pekáčku a zalijte těstem. Bez prodlení vložte do trouby a pečte 20 minut, nebo až se těsto vyroste a zezlátne. Podávejte s křupavým zeleným salátem.

reklama
reklama
reklama
reklama