reklama

  • 40 g pistácií
    rozdrcených
  • 2 lžíce bílého vinného octu
  • 1 lžička javorového sirupu
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 okurka
    podélně rozpůlená, pak napříč a nakrájená na kousky o velikosti 1 cm
  • 1 jablko
    nakrájené na půlměsíčky
  • 115 g sýru Feta
    rozdrobeného
  • 3 ředkvičky
    nakrájené na tenké plátky
  • 10 g čerstvé bazalky
    nasekané
  • 2 lžíce lístků máty
    nasekaných
  • pepř
  • sůl

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal240
  • tuky19g
  • nasycené6g
  • sacharidy7g
  • cukry6g
  • vláknina2g
  • proteín8g
  • sůl0.74g

Postup přípravy

  • krok 1

    Většinu pistácií (několik si ponechte na ozdobení) vložte do kuchyňského robota. Přidejte ocet, javorový sirup a olej a krátce rozmixujte, dokud není směs hladká. Dochuťte solí a černým pepřem.

  • krok 2

    V míse smíchejte okurku, jablko, ředkvičky, lístky bazalky a máty se sýrem a nahoru polijte pistáciovým dresinkem. Jemně promíchejte. Posypte zbylými pistáciemi a dochuťte špetkou soli a černým pepřem.

reklama
reklama
reklama
reklama