Čerstvý salát s okurkou a jablkem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Velmi snadné
- Porce 2
Přejít na suroviny
- 40 g pistáciírozdrcených
- 2 lžíce bílého vinného octu
- 1 lžička javorového sirupu
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 okurkapodélně rozpůlená, pak napříč a nakrájená na kousky o velikosti 1 cm
- 1 jablkonakrájené na půlměsíčky
- 115 g sýru Fetarozdrobeného
- 3 ředkvičkynakrájené na tenké plátky
- 10 g čerstvé bazalkynasekané
- 2 lžíce lístků mátynasekaných
- pepř
- sůl
- kcal240
- tuky19g
- nasycené6g
- sacharidy7g
- cukry6g
- vláknina2g
- proteín8g
- sůl0.74g
Postup přípravy
krok 1
Většinu pistácií (několik si ponechte na ozdobení) vložte do kuchyňského robota. Přidejte ocet, javorový sirup a olej a krátce rozmixujte, dokud není směs hladká. Dochuťte solí a černým pepřem.
krok 2
V míse smíchejte okurku, jablko, ředkvičky, lístky bazalky a máty se sýrem a nahoru polijte pistáciovým dresinkem. Jemně promíchejte. Posypte zbylými pistáciemi a dochuťte špetkou soli a černým pepřem.