
Celozrnné zeleninové nudle do sklenice
Křupavá zelenina, celozrnné nudle a pikantní zálivka tvoří skvělé kombo pro zdravý vegetariánský oběd do sklenice nebo krabičky. A pokud ho chcete obohatit o bílkoviny, orestujte společně se zeleninou klasické neochucené nebo uzené tofu.
- 100 g celozrnné nudle(v suchém stavu)
 - 2 lžičky arašídový olej
 - 1 ks červená paprikanakrájená na tenké proužky
 - ½ ks velká cuketanakrájená na nudličky
 - 50 g mražené edamameloupané
 - 25 g mungo výhonky
 - 1 ks mrkevoloupaná a nakrájená na nudličky
 - hrst baby špenát
 - 2 až 4 lžíce smažená křupavá cibulkahotová
 - 2 lžíce koriandrnahrubo nasekaný
 
Na zálivku
- 1 lžíce sezamový olej
 - 2 lžíce šťáva Yuzu(nebo ze 2 limetek)
 - 1 stroužek česneknadrobno nasekaný
 - 1 ks červená chilli papričkazbavená slupky a nakrájená nadrobno
 - 1 lžička nastrouhaný zázvor
 
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal369
 - tuky11g
 - nasycené2g
 - sacharidy51g
 - cukry13g
 - vláknina9g
 - proteín12g
 - sůl1g
 
Postup přípravy
krok 1
Naplňte velký hrnec vodou a přiveďte ji k varu. Přidejte nudle a vařte 3 až 5 minut nebo do změknutí. Sceďte a nechte vychladnout.
krok 2
Velkou nepřilnavou pánev (nebo wok) postavte na středně vysoký plamen a přidejte arašídový olej. Když se rozpálí, přidejte červenou papriku a restujte 2-3 minuty, dokud mírně nezměkne. Přidejte cuketu, edamame a restujte další 1-2 minuty. Odstavte z ohně, přendejte do mísy a nechte vychladnout.
krok 3
Přísady na dresink prošlehejte v malé misce nebo ve 2 skleničkách, pokud si je berete s sebou do práce, osolte a opepřete.
krok 4
Nudle rozdělte do dvou sklenic nebo plastových nádob a navrch dejte vychladlou zeleninu, mungo výhonky, mrkev, špenát, smaženou cibulku a koriandr. Dresink přidejte těsně před jídlem.

