reklama

Suroviny

  • 350 g bob zahradní, čerstvý nebo mražený
  • 100 g sýr feta (nebo vegetariánská alternativa)
  • 2 lžíce nasekané lístky máty
  • 1 lžíce extra panenský olivový olej
  • 50 g směs salátových listů
  • 10 kusů třešňových rajčat, rozpůlených
  • 1 lžička šťáva z citronu
  • 4 plátky bagety, světlé nebo celozrnné

Postup přípravy

  • KROK 1

    Přiveďte k varu vodu v menším hrnci. Vsypte bob, uveďte do varu a vařte 4 minuty. Slijte a přes síto proplachujte studenou tekoucí vodou, dokud boby nevychladnou. Pak boby vyloupejte ze slupky a dejte do misky.

  • KROK 2

    Rozdrobte na boby sýr feta a posypte lístky máty. Opepřete čerstvě mletým černým pepřem a zakápněte 2 lžičkami oleje. Jemně promíchejte.

  • KROK 3

    Salátové lístky a rajčata promíchejte se zbylým olivovým olejem a citronovou šťávou a rozdělte na 2 talíře. Bagetu opečte pod grilem nebo v toustovači nasucho dozlatova a dokřupava. Na teplé pečivo nandejte mix bobů, máty a fety a podávejte se salátkem.

reklama
reklama
reklama
reklama