reklama

  • 350 g bob zahradní
    čerstvý nebo mražený
  • 100 g sýr feta
    (nebo vegetariánská alternativa)
  • 2 lžíce nasekané lístky máty
  • 1 lžíce extra panenský olivový olej
  • 50 g směs salátových listů
  • 10 kusů třešňových rajčat
    rozpůlených
  • 1 lžička šťáva z citronu
  • 4 plátky bagety
    světlé nebo celozrnné

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal354
  • tuky18g
  • nasycené8g
  • sacharidy28g
  • cukry6g
  • vláknina11g
  • proteín20g
  • sůl2.2g

Postup přípravy

  • krok 1

    Přiveďte k varu vodu v menším hrnci. Vsypte bob, uveďte do varu a vařte 4 minuty. Slijte a přes síto proplachujte studenou tekoucí vodou, dokud boby nevychladnou. Pak boby vyloupejte ze slupky a dejte do misky.

  • krok 2

    Rozdrobte na boby sýr feta a posypte lístky máty. Opepřete čerstvě mletým černým pepřem a zakápněte 2 lžičkami oleje. Jemně promíchejte.

  • krok 3

    Salátové lístky a rajčata promíchejte se zbylým olivovým olejem a citronovou šťávou a rozdělte na 2 talíře. Bagetu opečte pod grilem nebo v toustovači nasucho dozlatova a dokřupava. Na teplé pečivo nandejte mix bobů, máty a fety a podávejte se salátkem.

reklama
reklama
reklama
reklama