reklama

Suroviny

  • 1 kg brambor mittelgroße, (bevorzugt festkochende Sorte)
  • 1 svazek pažitky
  • 1 svazek ředkviček
  • 200 g lák z okurek
  • 400 g jogurt
  • 1 pl hořčice
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

  • KROK 1

    Neloupané brambory omyjeme, dáme do hrnce, podlijeme vodou a přivedeme k varu. Jakmile se brambory vaří, snižte plamen a vařte 20-30 minut , v závislosti na velikosti.

  • KROK 2

    Mezitím pažitku opláchneme, osušíme a nakrájíme na jemno. Ředkvičky očistíme a nakrájíme na tenké plátky nebo nastrouháme. Okurky nakrájejte nadrobno. Jogurt bohatě dochutíme okurkovým lákem, hořčicí, solí a pepřem.

  • KROK 3

    Jakmile jsou brambory uvařené, sceďte je a nechte trochu vychladnout. Ještě horké brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

  • KROK 4

    Horké brambory opatrně smícháme s okurkami, ředkvičkami a připraveným dresinkem a necháme 15 minut odstát. Vmícháme pažitku a případně salát opět dochutíme jodidovanou solí a pepřem. Salát buď uchovávejte v lednici, dokud není připraven k jídlu.

reklama
reklama
reklama
reklama