Bledkové penne s brokolicí a cukrovým hráškem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 350 g krátké těstoviny (penne)
- 140 g brokolicerozebrané na malé růžičky
- 100 g cukrový hrášekrozpůlený
- 2 cuketynakrájené na kostičky
- 1 lžíce olivový olej
- 100 g krémový sýr light
- 50 g parmazánnastrouhaný plus další na posypání
- kůra a šťáva z 1 citronukůra jemně nastrouhaná
- velká hrst bazalky
- kcal456
- tuky12g
- nasycené5g
- sacharidy71g
- cukry6g
- vláknina5g
- proteín21g
- sůl0.53g
Postup přípravy
krok 1
Uvařte penne podle návodu na obalu, na poslední 3 minuty přidejte do hrnce růžičky brokolice a cukrový hrášek.
krok 2
Mezitím na středním ohni opékejte na velké pánvi na oleji cukety po dobu 7-8 minut, aby byly měkké a zlatavé. Když jsou penne a zelenina téměř hotové, odeberte z hrnce, kde se vaří těstoviny, naběračku vody. Z naběračky oddělte 6 lžic vody, přidejte je do pánve k cuketám spolu se smetanovým sýrem, parmazánem, citronovou kůrou a polovinou citronové šťávy. Osolte a opepřete. Míchejte, aby vznikla hladká krémová omáčka.
krok 3
Sceďte penne a zeleninu a přidejte je do pánve ke smetanovou omáčce a cuketám. Vložte bazalku a dochuťte citronovou šťávou, čerstvě mletým pepřem a solí. Podávejte.