reklama

Suroviny

  • 250 g arašídové máslo, s kousky
  • 50 g máslo, na kostky + extra na opékání
  • 6 lžic javorový sirup
  • 300 g předem kypřící mouka
  • 1 lžička prášek do pečiva
  • 1 lžíce cukr krystal
  • 2 ks vejce
  • 350 ml mléko
  • slunečnicový olej, na pečení
  • ovoce k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Zahřejte arašídové máslo, máslo a 4 lžíce javorového sirupu v mikrovlnné troubě nebo v kastrůlku po dobu 2 minut. Každých 30 sekund míchejte, dokud směs nebude hladká. Dejte stranou vychladnout.

  • KROK 2

    Ve velké míse smíchejte mouku, špetku soli, prášek do pečiva a cukr. Rozklepněte do mísy vejce a prošlehejte do hladka. Přidejte mléko, ¾ směsi arašídového másla a promíchejte, aby se vše spojilo.

  • KROK 3

    Na nepřilnavé pánvi rozehřejte slunečnicový olej s malým kouskem másla. Naneste na pánev vždy 2 lžíce těsta a tvořte malé palačinky. Opékejte, dokud se na jejich povrchu nezačnou tvořit bublinky, pak otočte a opečte z druhé strany. Uchovávejte v teplé troubě, zatímco budete dělat další várku.

  • KROK 4

    Palačinky podávejte pokapané zbylou omáčkou z arašídového másla či javorovým sirupem. Poklaďte ovocem. Možná budete muset arašídovou omáčku znovu zahřát, aby směs mírně povolila.

reklama
reklama
reklama
reklama