reklama

Suroviny

  • 1 lžíce máslo
  • 1 ks červená cibule, malá, najemno
  • 1 ks chilli paprička zelená nebo červená, najemno
  • 2 stroužky česnek, rozdrcený
  • 1/4 lžička římský kmín mletý
  • 1/4 lžička garam masala
  • 1 špetka kurkuma
  • 2 ks rajčata velká, bez seme, nadrobno
  • 7 ks vejce, prošlehaná
  • 1 svazek koriandr, nasekaný
  • 4 ks čapátí nebo jiné placky

Postup přípravy

  • KROK 1

    V pánvi rozpusťte na mírném plameni máslo. Jemně na něm restujte cibuli, chilli a česnek, dokud cibule nezměkne – asi 5 minut. Přidejte koření a restujte další 1 – 2 minuty, aby se rozvonělo.

  • KROK 2

    Přidejte rajčata, restujte asi 1 minutu, poté vlijte vejce a ztlumte plamen. Pomalu během tuhnutí vejce míchejte. Odstavte z plamene, dokud jsou ještě trochu tekutá. Pokračujte v míchání mimo oheň ještě 1 minutu, dokud vejce neztuhnou.

  • KROK 3

    Posypte zeleným koriandrem a podávejte s plackami čapátí k snídani nebo jako brunch.

reklama
reklama
reklama
reklama