reklama

Suroviny

  • 300 g kukuřičné tortilly
  • 200 ml crème fraîche, odtučněná
  • 85 g silný cheddar, nastrouhaný
  • malá hrst jalapeño papričky, nakrájené nadrobno
  • 20 g pažitka, nasekaná
  • rajčatová salsa, k podávání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Rozehřejte troubu na 160°C, horkovzdušnou na 140°C. Tortilly nakrájejte na třetiny (jako byste krájeli koláč) a poté je dejte do mikrovlnné trouby na 1 minutu, dokud nebudou horké. Každý kousek složte do tvaru kužele a poté položte na plech tak, aby se nemohly otevřít. Pečte 20-25 minut, dokud nebudou křupavé a zlaté. Nechejte zchladit. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží takto připravené 2 dny.

  • KROK 2

    Na náplň smíchejte crème fraîche, sýr, jalapeños a většinu pažitky. Až 10 minut před podáváním dejte náplň do kornoutků a posypte zbytkem pažitky. Podávejte s rajčatovou salsou.

reklama
reklama
reklama
reklama