
Kuřecí játra na salátu
Porce 2
Velmi snadné
Příprava
Vaření
Vyberte si kuřecí játra pro vydatný masitý salát, který má nízký obsah tuku a je plný živin.
Přejít na suroviny
- 140 g zelených fazolek
- 200 g kuřecí jateročištěných
- 1/2 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky nasekaného čerstvého nebo sušeného rozmarýnu
- 1 balení salátové směsi
- 100 g řeřichy
- 3 lžíce balzamikového octa
- křupavý žitný chlebak podávání
Nutriční hodnoty: per serving
- kcal83
- tuky3g
- nasycené1g
- sacharidy4g
- cukry3g
- vláknina1g
- proteín10g
- sůl0.13g
Postup přípravy
krok 1
Zelené fazolky vařte v hrnci s vroucí vodou 3 minuty, sceďte a udržujte v teple.
krok 2
Mezitím smíchejte kuřecí játra, olivový olej a rozmarýn. Rozehřejte velkou nepřilnavou pánev a smažte kuřecí játra na vysoké teplotě po dobu 5-6 minut, dokud nebudou pěkně hnědá a propečená – uprostřed by měla být ještě trochu růžová.
krok 3
Fazole naaranžujte na servírovací talíře s listy salátu a řeřichou. Přidejte ocet do pánve k játrům, několik sekund povařte a poté naneste na salát. Podávejte teplé s křupavým chlebem.